Trendy v líčení a beauty pro léto 2024

V letošním roce si přijdou na své opravdu všichni make-up nadšenci. Ať už jste příznivci minimalistického make-upu nebo preferujete dramatické líčení, trendy tohoto roku jsou hlavně o kreativitě. Inspiraci můžeme hledat všude kolem nás – v přírodě, módních přehlídkách, umění nebo i na sociálních sítích.

Rok 2024 nabízí nespočet možností, jak prostřednictvím líčení vyjádřit svou osobnost. Od jemných pastelových odstínů a přirozeného vzhledu až po odvážné grafické linky a výrazné barvy rtěnek – každý si zkrátka najde to své.

 

Přirozená krása a minimalistický make-up

Důraz na přirozenou krásu. To je jedním z nejvýraznějších trendů letošního roku. Důraz je kladen zejména na svěží a zdravě vypadající pleť, jemně zvýrazněné kontury a přirozené tóny. Transparentní podklady, lehké BB krémy a jemné korektory pro vás budou při tvorbě takového make-upu skvělými pomocníky. Výsledkem je pleť, která působí mladistvě a přirozeně.

Tip: Pro dosažení dokonalého minimalistického vzhledu je klíčové dbát na správnou péči o pleť. Hydratace a pravidelná péče jsou základ, který zajistí, že vaše pleť bude vypadat zdravě a zářivě.

 

Pastelové odstíny a retro inspirace

Dalším výrazným trendem jsou pastelové odstíny očních stínů, které čerpají inspiraci z 60. let. Pastelové barvy jako růžová, světle modrá nebo zelená dodají vašemu líčení jemný, ale hravý vzhled. Tento trend nám do beauty světa přináší trochu nostalgie a zároveň umožňuje experimentovat s barevnými kombinacemi.

Tip: Nebojte se kombinovat pastelové oční stíny s jemně růžovými tvářenkami a přirozenými odstíny rtěnek.

 

Grafické linky a odvážné linie

Pro ty, kteří se nebojí výrazného líčení, jsou grafické linky správnou volbou. Tento trend nám přináší dramatické a netradiční tvary očních linek, které dodávají make-upu futuristický a umělecký nádech. Černé linky nejsou jedinou možností – populární jsou také barevné a metalické varianty.

 

Přečtěte si také: Pleť v létě potřebuje více péče než kdykoliv jindy

 

Ombre rty a výrazné rtěnky

Na rty je letos soustředěna největší pozornost. Velkým hitem je ombre efekt, kdy barva rtěnky postupně přechází z jednoho odstínu do druhého. Toto líčení rtů je nejen vizuálně zajímavé, ale také umožňuje hrát si s barevnými kombinacemi. Kromě toho jsou populární i výrazné barvy rtěnek, jako je sytě červená, fialová nebo dokonce zelená, jak jsme mohli vidět na přehlídkách Burberry.

Tip: Pro vytvoření dokonalého ombre efektu na rtech použijte dvě různé rtěnky a pečlivě je rozetřete, aby přechod mezi barvami byl hladký a přirozený.

 

Stříbrný lesk a metalické tóny

Tady si přijdou na své všichni milovníci a milovnice třpytu. Dalším výrazným trendem jsou totiž metalické odstíny a stříbrný lesk. Tyto tóny najdeme v mnoha kosmetických produktech, od očních stínů až po rtěnky. Dodávají líčení luxusní a sofistikovaný vzhled. Stříbrné tóny mohou být použity k jemnému zvýraznění očí nebo rtů.

 

Peachy Coquette a přirozené líčení

Peachy Coquette, neboli broskvově růžový vzhled. Toto líčení využívá broskvové a růžové barevné tóny k vytvoření jemného a romantického vzhledu. Je ideální pro každodenní nošení. Pleti dodá zdravý a zářivý vzhled. Určitě tedy nenechejte broskvové tóny tvářenek a rtěnek bez povšimnutí.

Tip: Pro dokonalý Peachy Coquette look použijte broskvovou tvářenku na lícní kosti a jemně růžovou rtěnku nebo lesk na rty. Tento vzhled je skvěle nositelný při jakékoliv příležitosti a snadno se kombinuje s různými styly oblečení.

 

V trendech pro líčení a beauty si letos vybere to své opravdu každý. Ať už preferujete přirozený vzhled, nebo se nebojíte výraznějších a experimentálnějšího líčení. Nebojte se vyzkoušet něco nového. Léto je k tomu ideální příležitostí. Vystupte tak ze své komfortní zóny a vyrazte na festival nebo jinou letní akci v líčení, které pro vás není úplně typické.  Ale nezapomínejte, že make-up slouží hlavně vám. Měli byste se v něm cítit vždy dobře a sebevědomě. 😊

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost