Pleť v létě potřebuje více péče než kdykoliv jindy

Dlouhé dny, teplé večery a čas dovolených. Na léto se těší velká většina z nás, ale zároveň je velkou výzvou pro naši pleť. Zvýšené UV záření, teplo a pocení mohou vést k dehydrataci, poškození a podráždění pleti. Aby pleť zůstala zdravá a zářivá i v těchto náročných podmínkách, je důležité dopřát jí pořádnou dávku péče.

V následujícím článku se podrobně podíváme na to, jak pleť efektivně chránit a pečovat o ni během léta. A dáme vám i jeden malý tip, jak si snědou pleť udržet po celé léto. 😊

 

Intenzivní hydratace

V létě pleť snadno ztrácí vlhkost díky působení tepla a slunečního záření. Pro udržení hydratované pleti je důležité používat lehká hydratační séra a krémy, které se rychle vstřebávají. Vhodné jsou také produkty s kyselinou hyaluronovou, která má schopnost vázat velké množství vody, což pomáhá udržovat pleť hydratovanou po celý den. Dalšími vhodnými složkami jsou glycerin a urea.

Tip: Aplikujte hydratační sérum ihned po čištění pleti, když je pleť ještě lehce vlhká, aby se vlhkost lépe uzamkla v pokožce.

Ochrana před UV zářením

Ochrana před slunečním zářením je v létě naprosto zásadní. UV paprsky mohou způsobit předčasné stárnutí pleti, vznik pigmentových skvrn a zvyšují riziko rakoviny kůže. Proto je nezbytné používat přípravky s vysokým ochranným faktorem (SPF), minimálně 30, ale v průběhu léta ideálně 50. Nezapomeňte, že přípravky by měly být určeny primárně na pleť.

SPF ochranu aplikujte alespoň 15 minut před pobytem na slunci a obnovujte každé dvě hodiny, zvláště po koupání nebo při pocení. Nezapomínejte na citlivé oblasti jako jsou uši, krk a dekolt.

Tip: Zkuste použít SPF ochranu ve formě mlhy ve spreji. V této formě ji zle opakovaně aplikovat v průběhu dne, dle potřeby. A to i v případě, že máte make-up.

 

Regenerace po slunění

Po dni stráveném na slunci potřebuje pleť pořádnou dávku regenerace. Po opalování je vhodné používat zklidňující a hydratační produkty, které pomohou obnovit rovnováhu pleti. Využít můžete aloe vera, které je známé svými zklidňujícími a hydratačními účinky.

Aloe můžete použít ve formě masky spolu s okurkou. Vaše pleť bude okamžitě svěží a hydratovaná.

 

Osvěžení během dne

Během horkých dnů je velmi příjemné používání termálních vod, které pleť okamžitě osvěží a hydratují. Jsou skvělou volby pro horké letní dny. Mohou také mohou pomoci zklidnit podrážděnou pleť.

Zakoupit je lze také v malém balení, které se vám vleze do každé kabelky.

 

Šetrné čištění

V létě pleť produkuje větší množství potu a mazu, což může vést k ucpávání pórů a vzniku akné. Je proto důležité pleť důkladně, ale šetrně čistit. Vyhněte se agresivním čisticím přípravkům, které mohou pleť vysušovat a způsobovat podráždění. Místo toho sáhněte po jemných čisticích gelech nebo pěnách, které důkladně odstraní nečistoty, aniž by narušily přirozenou bariéru pleti.

 

Vybírejte kosmetiku, která nezatěžuje

letním období je vhodné svou kosmetickou rutinu lehce upravit a zařadit produkty s lehčí texturou, které neucpávají póry. Těžké krémy a make-up mohou zhoršovat stav pleti, zejména v teplém a vlhkém počasí. Schovejte si je proto v šuplíku až na zimu. 😊

 Dejte přednost lehkým gelům, fluidům a BB krémům, které vaši pleť krásně sjednotí, ale nezatíží.

Tip: Vyzkoušejte minerální make-up, který je lehký, poskytuje přirozený vzhled a zároveň chrání pleť před UV zářením.

 

Ochrana rtů

Rty jsou často opomíjeny, ale ke slunečnímu záření jsou náchylné více než ostatní části těla. Používejte balzámy na rty s SPF, které chrání jemnou pokožku na rtech před škodlivým UV zářením. Bez ochrany může docházet k vysušení a popraskání, proto je důležité je pravidelně hydratovat.

 

 

 

Pitný režim

Hydratace pleti není důležitá pouze zvenčí, ale také zevnitř. V létě je zvláště důležité dbát na dostatečný příjem tekutin. Pijte hodně vody, bylinkových čajů a vyhýbejte se slazeným nápojům, které mohou dehydrataci zhoršit a přivodit vznik akné.

 

Samoopalovací mlhy

Už jsme zmiňovali důležitost SPF ochrany. Vy ale toužíte po snědé pleti. To spolu s SPF ochranou nejde moc dohromady že? Řešením mohou být samoopalovací mlhy. Nanáší se ideálně večer po skončení vaší kosmetické rutiny. Ráno se pak můžete těšit z krásně snědé pleti. Seženete je ve formě transparentních sprejů. Mějte však na paměti, že je důležité je nanášet rovnoměrně.

 

Tip: K samoopalovací mlze si zakupte i velký kosmetický štětec typu „Kabuki“. Po nanesení mlhy ji za pomocí štětce po obličeji rovnoměrně rozetřete. Vyhnete se tak nežádoucím „flekům“ na obličeji.

 

Léto je obdobím, kdy je třeba věnovat péči o pleť zvláštní pozornost. Dodržováním výše uvedených tipů zajistíte, aby vaše pleť zůstala zdravá, hydratovaná a chráněná po celé léto. Nezapomínejte zejména na SPF ochranu, a to i ve dnech, kdy slunce nesvítí. UV záření proniká i přes mraky a cestu k naší pleti si vždy najde. 😊

Přečtěte si také: Péče o pleť na prvním místě  - jaký je váš rituál krásy?

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost