Věnujte pozornost složení vaší kosmetiky. Vyplatí se to

Zkoumali jste někdy složení vaší oblíbené kosmetiky? V dnešní době jsou obsažené látky jedním z hlavních kritérií při výběru. Pokud je pro vás složení kosmetických přípravků velká neznámá, jste na správné adrese. V tomto článku se podíváme na tajemství správného složení. Představíme si celou škálu látek, které dodávají naší pleti život a jiskru. Od exotických olejů až po bylinné extrakty. Poté už nikdy nesáhnete vedle.

Kyseliny nejsou strašáci

Objevila se ve složení vámi právě používaného produktu látka, která má v názvu slovo „kyselina“? Nemusíte se bát 😊 Ne všechny jsou stejné. V kosmetickém průmyslu mají své nepostradatelné místo. Nejčastěji se setkáte s kyselinou hyaluronovou a salicylovou.

Jedná se o dvě účinné přírodní složky, které našly své uplatnění hlavně díky svému pozitivnímu účinku na pleť.

Kyselina hyaluronová je známá především pro své schopnosti hydratovat pokožku, čímž ji udržuje pružnou, vláčnou a pomáhá vyplňovat jemné vrásky. Na druhou stranu kyselina salicylová je ceněná pro své exfoliační vlastnosti a schopnost pronikat do pórů, díky čemu pomáhá odstraňovat nečistoty a působí preventivně proti vzniku akné.

 

Přečtěte si také: Huminové látky - skvělí společníci v péči o pleť

Dejte své pleti „napít“ – kyselina hyaluronová bude tím pravým pomocníkem

Postupem času se stala jednou z nejžádanějších složek kosmetiky a není divu. Kyselina hyaluronová je přirozenou součástí naší pokožky, která nám pomáhá udržovat její hydrataci a pružnost. Avšak, jak pleť stárne, její produkce se zpomaluje. Proto je důležité ji dodávat zvenčí, ať už prostřednictvím séra, krému nebo jiných kosmetických produktů, které ji obsahují. Kyselina hyaluronová má schopnost přitahovat vodu a váže ji v množství, které odpovídá až 1000násobku své hmotnosti. Díky této vlastnosti se stává vynikající hydratační složkou a po aplikaci na pleti zanechává jemný, sametový film.

Kyselina salicylová – tajná zbraň pro čistou a zářivou pleť

Pokud vás trápí problematická nebo dokonce aknózní pleť, tak kyselinu salicylovou nemusíme dlouze představovat. Ale přesto… Jedná se o hydroxykyselinu, která se může chlubit svými exfoliačními a protizánětlivými vlastnostmi.

Jednou z jejich klíčových vlastností je schopnost pronikat do pórů a odstraňovat nadbytečný maz. Toto má pak za následek menší tvorbu akné a nenáviděných černých teček. Zároveň bychom ale neměli opomíjet ani její exfoliační vlastnosti. Díky těm je schopná odstraňovat odumřelé buňky z povrchu pokožky. Tím zlepšuje její vzhled a texturu – pokožka je krásně hladká.

S jejím použitím by se to však nemělo přehánět! Pokud jste tuto kyselinu zařadili do své kosmetické rutiny například ve formě krému, nemusíte se bát. V krémech je její obsah důsledně kontrolován. Jestliže ji však používáte v její „čisté formě“ např. jako sérum, mějte na paměti, že je nutné hlídat její koncentraci a frekvenci používání. Pokud máte citlivou pleť, je vhodné začít s nižší koncentrací a podle potřeby ji zvyšovat.

Nezapomeňte: Používání kyselin může zvyšovat citlivost ke slunečnímu záření. Je proto nutné nezapomínat při vaší kosmetické rutině na SPF ochranu. A to za každého počasí v jakékoliv roční době! 😊

 

 portrait-adult-woman-with-sunburn-skin

Oleje a byliny

Jojobový, konopný nebo arganový? Přírodních olejů je velké množství a v péči o pleť se využívají po řadu let. Tyto přírodní ingredience jsou bohaté na živiny, antioxidanty a další látky, které naší pleti poskytují celou řadu benefitů a podporují její zdraví a krásu.

Jedním z nejznámějších přírodních olejů je například jojobový olej, který je svým složením podobný přirozenému mazu pokožky a je tedy ideální pro hydrataci suché pleti. Arganový olej je další populární volbou, která je bohatá na vitamíny A a E, pomáhá bojovat proti stárnutí pleti a zlepšuje její elasticitu.

Kromě olejů jsou důležitou součástí přírodní kosmetiky také byliny. Bylinné extrakty, jako je například aloe vera, máta, nebo levandule, mají antiseptické, protizánětlivé a zklidňující vlastnosti, které pomáhají vyrovnat se s různými problémy pokožky, jako jsou akné, podráždění nebo zarudnutí.

Pokud uvažujete, že tyto přírodní látky zařadíte do své kosmetické rutiny, máme pro vás tip. Začněte s naším jemným čistícím gelem, který bude vhodný jako první krok ke krásnější pleti.

Při výběru přírodních olejů a bylin v kosmetice je klíčové dávat přednost produktům s nejčistším složením, což minimalizuje riziko podráždění a alergických reakcí. Pravidelné používání kosmetiky obohacené těmito úžasnými látkami vás může příjemně překvapit.

Už jste některé z nich vyzkoušeli? Jaké výsledky vám používání přírodní kosmetiky přineslo? Podělte se s námi! 😊

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost