Huminové látky – skvělí společníci v péči o pleť

Že jste o humátech zatím neslyšeli? Chyba! Jejich blahodárný vliv na pleť vás překvapí.

humaty cerno-bez.1

Jak vlastně humáty vznikají?

Jsou to přírodní organické látky, které vznikají rozkladem organické hmoty, tedy mechu, lišejníků, a také léčivých bylin. A to za pomoci mikroorganismů, které jsou v půdě běžně přítomny. Jsou tedy naprosto přirozenou součástí našeho životního prostředí. Prostě koncentrovaná příroda!

Obecně se dělí na huminové kyseliny, které jsou nerozpustné ve vodě a na, ve vodě rozpustné, fulvokyseliny.

Huminové kyseliny jsou látkami s velmi všestranným využitím. V minulosti našly uplatnění především ve stavebnictví, později také při pěstování rostlin. Postupně byly objeveny jejich účinky na naše zdraví díky obsahu antioxidantů, enzymů a aminokyselin, které jsou pro pleť a tělo prospěšné.

still-life-ashes-with-charcoal2

Blahodárné vlastnosti humátů

Obsah humátů ve vaší oblíbené kosmetice může být doslova life changer! Jejich velmi pozitivní vlastností je jejich adsorpční schopnost, díky které podporují přirozený čistící proces naší pleti. Mezi jejich další výhody patří:

  • Ovlivnění metabolismu a imunitního systému
  • Vysoká protizánětlivá aktivita, která brání šíření poškození pokožky
  • Zrychlení regenerace buněk, podporující rychlejší hojení pleti

Věděli jste že: Chronický zánět může mít za následky předčasné stárnutí pleti? A s tím spojený vznik vrásek a ztrátu elasticity? A kdo by nechtěl zpomalit stárnutí… Alespoň na pohled 😊

 

Jak zařadit humáty do péče o pleť?

Jelikož se jedná o organické látky přírodního původu, hledejte je především v přírodní a také veganské kosmetice. Kosmetika Humitics bude trefa do černého, pokud zvažujete zařazení humátů do své kosmetické rutiny.

Jedná se o značku přírodní české kosmetiky, která se pyšní čistým složením bez zbytečné chemie. Najdete u nás produkty, které pokryjí téměř všechny potřeby vaší pleti bez nutnosti používání dalších kosmetických přípravků. A tak ušetříte nejen vaši peněženku ale i místo ve vaší koupelně. 😊

Mohlo by vás zajímat: Péče o pleť na prvním místě – jaký je váš rituál krásy?

Nevynechejte žádný krok!

Svůj pečující rituál začněte čistícím gelem na obličej, který je určen ke každodennímu používání. Pyšní se složením obohaceným o huminové kyseliny, aloe vera, jojobový a konopný olej, levandulovou a rozmarýnovou silici, extrakt z muškátu omamného, šalvěje lékařské a prospěšný vitamín B3. Vaši pleť zklidní, revitalizuje a dodá jí antibakteriální ochranu.

Po vyčištění pleti nezapomeňte svou pleť řádně tonizovat! Tonikum pomáhá v pleti „uzavřít“ potřebnou hydrataci a připravit ji na další kroky péče. Zdá se to jako nepodstatný krok, ale zkuste ho zavést do své rutiny a uvidíte, že budete příjemně překvapeny. Tonikum v naší nabídce kosmetiky Humitics zatím nenajdete, ale již brzy bude podrobeno testování.

Jako další krok použijte lehký pleťový krém, který díky svému složení pleť nezatěžuje, ale zároveň jí dodává potřebnou péči a výživu. Základ tvoří meduňkový hydrolát a hroznový olej, který posiluje pleť a zlepšuje její pružnost a odolnost proti nepříznivým vnějším vlivům. Vaše pleť se vám za takovou péči poděkuje!

 

medium-shot-surprised-woman-home1

 

Vyzkoušejte: Zkuste krém do pleti zapracovat pomocí face rolleru! Dopřejete si masáž a zároveň svoji rutinu ozvláštníte. V létě skladujte face roller v lednici, masáž bude v letních měsících ještě o chloupek příjemnější 😊

Něco navíc

Občas si dopřejte své pleti extra péči. Využijte k tomu naši jemnou obličejovou masku obsahující marocký lávový, žlutý a růžový jíl. Marocký lávový a žlutý jíl efektivně odstraňují nečistoty. Jemný růžový jíl je ideální pro citlivou pleť, podporuje regeneraci elastinu a kolagenu a stimuluje růst buněk.

Co myslíte? Podařilo se nám vás přesvědčit, abyste začlenili kosmetiku s humáty do své péče o pleť? Dejte nám vědět, jaké byly výsledky!

 

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost