Čištění pleti nepodceňujte

Jen dokonale vyčištěná a připravená pleť dokáže vstřebat kosmetické produkty, které s vaší pokožkou dokážou doslova zázraky. Čištění pleti proto věnujte dostatečnou pozornost a vězte, že odlíčení není čištění.

Proč je čištění pleti tak důležité?

Na pleti během dne a noci ulpívá mnoho škodlivin a nečistot, které je třeba efektivně odstranit. Nemluvíme jen o smogu, prachu a špíně z rukou, ale také o make-upu, nečistotách z povlečení a přebytečném mazu produkovaném naší pokožkou. Ač se to nezdá, maz produkuje i suchá pleť. Jedná se o přirozenou vlastnost naší pokožky. Naopak příliš mastná pleť může být náchylnější k akné a dalším nedokonalostem, jako jsou například známé „černé tečky“.

Odlíčení pleti není čištění!

Několik minut večerního a ranního rituálu před zrcadlem může být rozdílem mezi krásnou a problémovou pletí. Odlíčení a čištění jsou dva klíčové kroky, které často bývají zaměňovány, ale každý z nich hraje svou nezastupitelnou roli. Odlíčení a čištění pleti jsou dva odlišné, ale nezbytné kroky pro dosažení dokonalé pleti. Začněte s těmi správnými produkty a naučte se pochopit potřeby své pleti, aby vaše každodenní rituály přinášely ty nejlepší výsledky.

Odlíčení, první krok na cestě ke krásné pleti

Odstraňuje make-up, nečistoty a přebytečnou mastnotu. Použití kvalitního odlíčení je klíčové pro šetrné odstranění make-upu bez negativních dopadů na pokožku. Odlíčení připravuje pleť na další kroky péče a zabraňuje ucpání pórů.

Náš tip: Pro dokonalé odličování volte pleťové mléko nebo olej. Tyto produkty účinně rozpouštějí veškeré nečistoty a make-up. Ale pozor, nezapomeňte na finiš – dodatečné dočištění pleti je klíčové!

Čištění pleti je hloubkový proces

Pokožku zbavuje nečistot, bakterií a odumřelých buněk. Vysoce kvalitní čisticí produkty jsou pečlivě navrženy tak, aby pokožku čistily bez vysušení či podráždění. Správné čištění pleti udržuje optimální rovnováhu hydratace a podporuje její regeneraci. Vyzkoušejte náš jemný čistící gel, který vaši pleť nejen zbaví nečistot, ale poskytne jí i účinnou antibakteriální ochranu.

Jak předcházet nedokonalostem?

Jedním z klíčových faktorů, kterému nemůžeme uniknout, je genetika. Naše geny ovlivňují strukturu a funkci pokožky, ačkoliv to nemáme vždy pod kontrolou. Přesto existují kroky, jak můžeme genetické predispozice kompenzovat a minimalizovat jejich vliv na vzhled pleti.

Vyzkoušejte: Co takhle multifunkční péče? Náš jemný čistící pudr není určen jen pro čištění, ale i pro výživu pleti. Můžete ho použít tedy i jako masku. Jeden produkt, dvě skvělá využití!

Pozor na ucpávání pórů

Dalším krokem k prevenci nedokonalostí je vyhýbat se komedogenním přípravkům. Ty mohou způsobit ucpání pórů což přispívá k tvorbě akné. Důkladné čtení složení kosmetiky a volba nekomedogenních produktů jsou jedním z důležitých kroků. Sem tam si upravíte vlasy nebo utřete rozmazaný make up? Nadměrným saháním na obličej si na pleť zanášíme další a další škodlivé látky, které mohou vyvolat vznik akné nebo být spouštěči jiných kožních problémů. Snažte se tomuto zlozvyku raději vyhnout. Nakonec, věnujte pozornost své stravě. Nevyvážená strava plná cukrů a tuků může ovlivnit rovnováhu pokožky. Dopřejte svému tělu potraviny bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty pro podporu zdravé pleti zevnitř. A nepřehánějte to ani s peelingem! Pocit hebké pleti je úžasný, ale dopřejte si ho maximálně 1x do týdne. Pokožka musí mít prostor regenerovat.

 

Tip redakce: Na co nezapomínat při péči o pleť

I mastná pleť potřebuje hydrataci – i když to nečekáte

Máte mastnou pleť a obáváte se hydratačních produktů? Nebojte se! Nedostatečná hydratace může naopak situaci ještě zhoršit. Maz naší pleti slouží jako ochranná bariéra, a pokud ji nehydratujeme, začne se vyrábět rychlejším tempem. Řešení? Lehké pleťové krémyhydratují, ale nezatěžují.

Závěrem lze říci, že prevence nedokonalostí pleti spočívá ve vyváženém přístupu. Genetiku nemůžeme změnit, ale naše každodenní rozhodnutí v péči o pleť, životním stylu a stravování mohou být klíčovými faktory, které nám pomohou udržet pokožku v optimálním stavu. Pokud hledáte šetrné přírodní produkty k péči o vaši pleť, kosmetika Humitics bude to pravé ořechové!

A jak proti nedokonalostem bojujete vy? Podělte se s námi o vaše tipy a triky!

 

Shrnuto a podtrženo:

 

Odlíčení čištění1

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost