Na co nezapomínat při péči o pleť

Po krásné a bezchybné pletí toužíme všichni, ale děláme pro to skutečně vše? Každá pokožka je jedinečná a vyžaduje péči přizpůsobenou svým individuálním potřebám. Pokud si dosud nejste jisti svým typem pleti a používáte kosmetiku na základě náhody, zastavte se! Můžete nevědomky způsobit více škody než užitku. Pojďme se společně podívat na několik tipů, které vám mohou v cestě za krásnou pletí pomoci.

Na kvalitu pleti má vliv také životospráva

Prvním důležitým bodem je výběr kvalitních produktů. Vyberte pleťovou kosmetiku šetrnou k pleti, bez zbytečné zátěže. Ideálně bez škodlivých látek, které do kvalitní kosmetiky nepatří. I s dokonalou skin care pamatujte, že kosmetika není vše. Významnou roli hraje také naše celková životospráva, genetika anebo v případě žen i hormonální rovnováha.

 

Mohlo by vás zajímat: I vaše pleť si zaslouží svůj rituál krásy. Jak ho najít?

 

Vaše pokožka je toho odrazem, co jíte

Znáte to. O víkendu si k odpolední kávě dopřejete kousek dortu, který vás zaujal ve vitríně cukrárny. A ráno se při pohledu do zrcadla nestačíte divit. Na vaší do včerejška dokonalé pleti se objeví akné. Co se stalo? Možná za to může nadbytek cukru, který může způsobovat hormonální změny a vyvolat nadměrnou tvorbu mazu. Pokud se do této situace dostanete, sáhněte po SOS korektoru, který vám s nečekanými trablemi s pletí dokáže pomoct. Jestliže máte pleť se sklony k tvorbě akné, ve vašem jídelníčku by neměly chybět potraviny bohaté na vitamíny C, A a E, které jsou známé svými antioxidačními vlastnostmi. Obecně se soustřeďte na stravu bohatou na zdravé tuky a obohaťte ji o zinek, který má prokazatelně hojivé účinky.

Náš tip: Pokud všechny snahy selžou, vyzkoušejte tzv. eliminační dietu. Vyřaďte ze stravy všechny potenciální viníky špatné kondice vaší pleti (například potraviny s vysokým obsahem cukru nebo mléčné výrobky). A to po dobu nejméně tří týdnů. Poté začněte jednotlivé potraviny znovu zařazovat do jídelníčku a sledujte reakci své pleti.

 

Hydratace: alfa a omega krásné pleti

Všechno začíná uvnitř. Ruku na srdce, kdo z nás nemá problém s pitným režimem. Zčervenání, svědění či pnutí pleti – to vše může být signálem dehydratace. Vyhněte se tomu nejen dostatečným doplňováním tekutin v průběhu dne, ale i správnou vnější hydratací. Krémy, séra a pleťové masky jsou našimi spojenci pro krásný vzhled každý den.

 

Čistota nade vše

Omezte kontakt nečistot s vyčištěnou a ošetřenou pletí na minimum. Štětce na make-up pravidelně čistěte pomocí speciálních přípravků k tomu určeným. Na utírání obličeje při ranní i večerní rutině používejte vždy ručník určený pouze na obličej. Nezapomínejte také na pravidelné čištění pleti pomocí čistících gelů.

 

Dopřejte pleti zasloužený odpočinek

Cítíte, že vaše pleť ztrácí svůj lesk a život? V hektickém světě, kde se zdá, že čas nám utíká mezi prsty, často zapomínáme pravidelné uvolňování stresu, málokdy si dopřejeme masáž nebo wellness a pravidelný spánek je pro nás tabu. Co však možná nevíte, je, jak klíčový je spánek pro zdraví vaší pleti. Během něj se zvyšuje průtok krve do pokožky, a tak ráno vstáváte se svěží a krásnou pletí.

Věděli jste že: Při nedostatku spánku dochází k vylučování stresového hormonu tzv. glukokortikoidu, který je zodpovědný za vznik nedokonalostí nebo zvýšené citlivosti?

Který z našich tipů jste si vyzkoušeli nebo máte svůj vlastní oblíbený, který jsme tu možná nezmínili? Podělte se s námi! Vaše příběhy jsou naší inspirací.

 

Shrnutí na závěr:

 

Péčer o pleť_ na co nezapomínat1

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost