Jak pečovat o pleť po čtyřicítce?

Připravujete se na oslavu čtyřicátých narozenin a cítíte stres? S věkem si zejména ženy často kladou otázky ohledně péče o pleť a změn ve své kosmetické rutině. Ačkoliv nemáme návod, jak zastavit čas, ukážeme vám, že se o to můžete alespoň pokoušet. A to s pomocí vhodných kosmetických přípravků.

Hydratujte

Hydratace je základem zdravé a mladistvě vypadající pleti. Kvalitní produkty dodávají pokožce potřebné živiny pro zachování hydratace, pružnosti a odolnosti vůči vnějším vlivům. Zabraňují vysoušení pleti, které může způsobit podráždění, svědění a vznik jemných linek a vrásek.

Při výběru hydratačních produktů hledejte látky jako kyselina hyaluronová, glycerin, ceramidy nebo přírodní oleje, které hydratují pokožku a chrání ji před ztrátou vlhkosti. Hydratace se netýká jen obličeje, ale i celého těla, včetně krku, dekoltu a rukou. Na těch se stárnutí projevuje velkou rychlostí.

Přečtěte si také: Na co nezapomínat při péči o pleť

 

Pečujte o oční okolí

Tato oblast je často prvním místem, kde se objevují známky stárnutí, jako jsou jemné linky, vrásky, otoky a tmavé kruhy. Je proto důležité mu věnovat zvýšenou pozornost a zajistit jí adekvátní péči.

Péče o oční okolí vyžaduje použití krémů nebo sér, které obsahují vyživující látky a dodávají hydrataci a ochranu této velmi citlivé oblasti. Obsahují často peptidy, vitaminy, antioxidanty nebo kyselinu hyaluronovou, redukují jemné linky a vrásky, zlepšují pružnost pokožky a hydratují ji.

Náš tip: Při aplikaci přípravku použijte špičky prstů, především prsteníček, který máme citlivější než ukazováček. Pokud vám zbude trochu přípravku, naneste ho na horní ret, kde je pokožka také citlivá a vyžaduje jemnou péči.

Krátký návod pro každodenní péči

Svou kosmetickou rutinu máte jistě vychytanou do posledního detailu. S příchodem čtyřicítky je však třeba jí dopřát trochu refresh.

 Odjakživa používáte produkty na mastnou pleť? Zastavte. S přibývajícím věkem se naše pleť mění. Ověřte si tedy zda používáte produkty vhodné pro váš aktuální typ pleti.

  1. Čištění pleti

Čištění je klíčovým krokem. Pouze čistá pleť totiž může být krásná a zdravá. Vyhledávejte produkty, po kterých nebudete cítit pnutí. Vyzkoušet můžete náš jemný čistící gel. Po čištění na pleť naneste vhodné tonikum, které ji připraví na další péči.

  1. Sérum

Po vyčištění je třeba pleti dopřát pořádnou dávku výživy. V tom vám mohou pomoci séra. Vybírejte ta s obsahem retinolu, který obnovuje kolagenová vlákna a nezapomeňte ani na antioxidanty, které vám pleť nejen pomohou „opravit. Ale také ji chrání před dalším poškozením.

  1. Krém

Po vstřebání séra sáhněte po krému, který by měl mít lehkou strukturu ale zároveň být hydratační. Hydratace je totiž pro udržení mladistvého vzhledu klíčová.

  1. SPF ochrana

O té jste určitě už slyšeli. SPF ochrana je velmi důležitá v každém ročním období. Ano, i v zimě anebo při dešti. Vhodně zvolený přípravek pleť ochrání před UV zářením a vznikem pigmentových skvrn.

  1. Oční krém

V oblasti očí máme nejemnější kůži na celém těle, tak na ni nezapomínejte. Péče o oční okolí je důležitější, než si možná myslíte.

Face jóga

Už jste o ní určitě slyšeli. Face jóga je cvičení zaměřené na posílení svalů obličeje a krku, které pomáhá udržet pleť pevnou a pružnou.

Tato technika využívá různé cviky a masáže, které stimulují obličejové svaly a zlepšují průtok krve a lymfy v obličeji. Pravidelné cvičení face jógy může pomoci redukovat vrásky, napnout kůži a přinést celkově mladší a zářivější vzhled. Je to přírodní a neinvazivní způsob, jak pečovat o pleť a posilovat obličejové svaly.

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost