Vyhrajte jednou provždy nad akné

Akné je jedním z nejčastějších kožních problémů, se kterým se jistě setkala řada z nás. Ať už v dospívání nebo v průběhu celého života. Pro mnoho lidí může být zdrojem frustrace a nízkého sebevědomí, ať už se jedná o občasné výskytové formy nebo o závažnější případy. Ale co přesně způsobuje akné a jak o postiženou pleť pečovat?

Pokud jste se s akné někdy potýkali, pravděpodobně víte, že jeho může být obtížná a zdlouhavá. Vyžaduje velkou dávku trpělivosti a pečlivou péči o pleť. Péče by měla být založena na důkladné čistící rutině a používání vhodných produktů, které pomáhají snižovat záněty a udržovat pokožku čistou a hydratovanou.

Jak s akné účinně bojovat?

Důvodů proč akné vzniká, může být hned několik. Tím hlavním je nadměrná produkce kožního mazu a následného ucpání pórů, což vede ke vzniku zánětu. Hormonální změny, genetické predispozice, stres nebo stravovací návyky. To všechno může hrát roli v tom, jak moc právě vás akné potrápí či nikoliv.

Správná péče o pleť s akné zahrnuje důslednou rutinu. Kdy se pleť čistí dvakrát denně, ráno a večer, s použitím jemných čisticích produktů na obličej. Dodržování základních pravidel, jako je minimalizace dotýkání se obličeje rukama, omezení používání kosmetických produktů a vyhýbání se stresu, vám v boji s aknózní pletí může také pomoci.

Náš tip: Pokud vás přece jen nějaký nepříjemný pupínek překvapí, vyzkoušejte náš SOS korektor.

Nezapomínejte na pitný režim

Pitný režim je jedním z klíčových faktorů při prevenci akné. Udržuje pokožku hydratovanou, odplavuje toxiny a reguluje produkci kožního mazu. Dobrá hydratace minimalizuje ucpávání pórů, což je hlavní příčinou vzniku akné.

Doporučuje se pravidelně pít vodu a omezit konzumaci sladkých nápojů na minimum. Dodržování pitného režimu vám může s dosažením zdravější a čistější pleti pomoct.

Přečtěte si také: Huminové látky – skvělí společníci v péči o pleť

I mastná pleť potřebuje hydrataci

Máte mastnou pleť a hydratačním produktům se vyhýbáte obloukem? I když se vám to může zdát jako nesmysl, hydratace je důležitá i pro mastnou pleť. Volte lehké, nekomedogenní hydratační krémy, které neucpávají póry a pomáhají udržovat pokožku vyživenou.

Kouzelné humáty

Jednou z účinných látek, které se často používají k léčbě akné, je lingohumát draselný. Tato látka je známá především svými protizánětlivými vlastnostmi a schopností regulovat tvorbu kožního mazu.

Běžně se nachází v kosmetických přípravcích, jako jsou gely, krémy nebo tonika, které jsou určeny k péči o aknózní pleť.  

Tip: Pokud byste si nevěděli rady s tím, jaké produkty jsou pro vás to pravé, neváhejte se nám ozvat.

Tyto organické látky mají vlastnosti prospěšné pro pleť, jako je hydratace, detoxikace a zlepšení textury pokožky. Avšak, je důležité si uvědomit, že kosmetika není určena k léčbě akné. Kosmetické produkty obsahující humáty mohou mít příznivý vliv na stav pleti a její celkovou kondici, ale nejsou určeny k léčbě akné.

Je však důležité si uvědomit, že každý může reagovat na léčbu akné jinak. Co funguje pro jednoho člověka, nemusí fungovat pro druhého. Proto je důležité váš problém konzultovat s dermatologem nebo odborníkem na péči o pleť, aby byla vybrána správná léčba přímo pro vaši pleť.

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost